Magento - 3 greseli ce trebuie evitate

Administrare template Magento

Prima greseala este sa descarcati Magento full (zip) si apoi sa il urcati pe ftp. Solutia corecta este sa folositi  "Magento Downloader Method", copiati doar instalerul si de restul se ocupa acesta.

Pentru designer-ii incepatori  recomandam sa citeasca "Magento Designers Guide". Daca veti dori sa schimbati stilul incercati sa nu treceti peste acest important pas pentru ca in caz contrar faceti greseala cu numarul doi.

Intrucat Magento ofera un sistem foarte avantajos management al temelor, inceputul design-ului unei noi teme se face prin copierea unor fisiere dintr-un director in altul.

Copiati doar fisierele de care aveti nevoie ca de exemplu :

app/design/frontend/base/default/ in directorul app/design/frontend/default/tema-cu-numele-dorit. Acelasi lucru se poate face si cu skin-ul dupa cum urmeaza:

/skin/frontend/base/default/ in directorul /skin/frontend/default/tema-cu-numele-dorit.

Acesta ar trebuie sa fie inceputul. Cu toate acestea va pot sugera o tema mult mai completa din punct de vedere al SEO, cu toate ca nu recomand folosirea acesteia in intregime.

Felicitari acum aveti propria tema personalizata. Partea ce finalizeaza aceasta schimbare este sa si aplicam noua tema (System->Configuration->Design.

A treia greseala este sa modificati fisierele principale din Magento (core files).Pentru inceput trebuie sa cunoastem fisierele de baza ale acestuia. Tot ceea ce se gaseste in  /app/code/core folder/ sunt fisiere de baza. Daca doriti sa modificati unul din aceste fisiere, foarte important este sa duplicati acel director in acelasi folder la /app/code/local/. De exemplu daca doriti sa modificati fisierul /app/code/core/Mage/Checkout/Block/Success.php/ trebuie sa-l copiati mai intai in /app/code/local/Mage/Checkout/Block/Success.php/.

Procedand in felul acesta, fisierul de baza va ramane intact, nefiind afectat de scrieri ulterioare la update .Daca veti avea in vedere aceste 3 sfaturi, Magento va fi mult mai simplu de modificat sau cel mai important, updatat.

Comments